HVERDAG

Fra radioen lyder et tonedigt af Richard Strauss med titlen "Hverdag".
Jeg lytter og forestiller mig den langsomme opvågnen, de mange forskellige satser og tempi, som man gennemlever i dagens løb:

Vågner og har drømt om pas-problemer. Mobilen lyser i mørket, klokken er 05.45. kvart i seks. Dagen kan begynde. Tepotteritualet, aftenens opvask, sætte en kulørtvask over i vaskemaskinen, sætte brød over  i bage-maskinen, putte  brød i brødristeren,  tænde stearinlys, indsnuse den dampende te til højre for pc.en.

Strauss er lidt hurtigere end jeg, har allerede gennemspillet  flere af døgnets timer. Lige nu er han nået ind i en rolig fase.

Kigger påny ud af vinduet - før var det dunkelblåt - dæmringsblåt - en rolig baggrund for det hele. Nu er det dagedes - både til højre og venstre vifter det bladløse grenværk blidt - nattens storm er stilnet - haven, marken, husene vågner. De første travle traffikanter skyder genvej gennem byen.

For at skabe variation i rytmen må også jeg lave afbræk, og da det med bagemaskinen hidtil har været en fiktion, vil jeg afbryde skriverytmen og nu, først nu,  sætte brød over i bagemaskinen .............. 
 

Efter et stykke tid sætter maskinen ind med  sit
ledemotiv, en monotont brummende, snurrende, kværnenede lyd. Så ved jeg,  den er i gang med sit ælteprogram.

Så bliver der atter stille i stuen, alt ånder fred og ro. Hvis man anstrenger sig, kan man lige akkurart  høre en svag susen i rummet. Den stammer fra mit skrive-apparat.  Så rejser jeg mig fra min stol, går  hen over gulvet, finder kontakten til venstre for døren - og slukker for strømmen.


Polyfont Maskinværk  

Grynter og sukker   Til top   Mågeskrig   Digi-talt  Kontakt

©Agnete Knudtzon 2008