Hverdag

HVERDAG

 

 

 

Fra radioen lyder et tonedigt af Richard Strauss med titlen "Hverdag". Jeg lytter og forestiller mig den langsomme opvågnen, de mange forskellige satser og tempi, som man gennemlever i dagens løb:

 

Vågner og har drømt om pas-problemer. Mobilen lyser i mørket, klokken er 05.45. kvart i seks. Dagen kan begynde. Tepotteritualet, aftenens opvask, sætte en kulørtvask over i vaskemaskinen, sætte brød over i bage-maskinen, putte brød i brødristeren, tænde stearinlys, indsnuse den dampende te til højre for pc.en.

 

Strauss er lidt hurtigere end jeg, har allerede gennemspillet flere af døgnets timer. Lige nu er han nået ind i en rolig fase.

 

Kigger påny ud af vinduet - før var det dunkelblåt - dæmringsblåt - en rolig baggrund for det hele. Nu er det dagedes - både til højre og venstre vifter det bladløse grenværk blidt - nattens storm er stilnet - haven, marken, husene vågner. De første travle traffikanter skyder genvej gennem byen.

 

For at skabe variation i rytmen må også jeg lave afbræk, og da det med bagemaskinen hidtil har været en fiktion, vil jeg afbryde skriverytmen og nu, først nu, sætte brød over i bagemaskinen ..............

 

Efter et stykke tid sætter maskinen ind med sit ledemotiv, en monotont brummende, snurrende, kværnenede lyd. Så ved jeg, den er i gang med sit ælteprogram.

 

Så bliver der atter stille i stuen, alt ånder fred og ro. Hvis man anstrenger sig, kan man lige akkurart høre en svag susen i rummet. Den stammer fra mit skrive-apparat. Så rejser jeg mig fra min stol, går hen over gulvet, finder kontakten til venstre for døren - og slukker for strømmen.

 

 

Polyfont Maskinværk

 

Grynter og sukker Til top Mågeskrig Digi-talt Kontakt

 

©Agnete Knudtzon 2008